Wat vinden honden lekker om te eten?

Wat vinden honden precies lekker om te eten? Vaak eten honden alles wat op hun pad komt en lijkt het net alsof hun maag een bodemloze put is. Je hebt ze net eten gegeven en ze horen weer wat kraken in de keuken wanneer jij iets pakt. Ze weten niet hoe snel ze aan je voeten moeten staan om te bedelen voor nog meer eten. Sommige honden zijn juist hele moeilijke eters. Wanneer je ze rond de standaardtijd avondeten geeft laten ze het soms zelfs staan, terwijl ze op sommige momenten dus juist kunnen eten alsof hun leven ervan afhangt? Waar ligt dat nu precies aan en wat vinden honden het lekkerste om te eten. Zo is er ook bepaalde voeding die honden niet mogen eten. Bij Honden Informatie vertellen we je er alles over!

Inhoudsopgave
Wat Vinden Honden Lekker

Alle vormen van vlees zijn goed voor een hond

Over het algemeen vinden honden vlees en vis heel lekker om te eten en dit is ook heel goed voor hen. In vlees en vis zitten namelijk goede voedingsstoffen waar ze wat aan hebben. Voornamelijk de dierlijke eiwitten maakt het zo gezond en goed voor honden. Dit zijn namelijk goede bouwstoffen voor hun hele lichaam. Zeker als je hond de normale inspanning levert die een hond zou moeten leveren op een dag of zelfs meer, dan heeft een hond die eiwitten nodig om hun spieren goed te onderhouden. Daarbij zitten er genoeg vitaminen en mineralen in vlees en vis wat goed is voor het lichaam van je hond. Vlees bevat veel verschillende soorten vitamine B en mineralen als zink, seleen, ijzer en fosfor. Allemaal voedingsstoffen waar honden net zoveel aan hebben als wij als mens. Deze voedingsstoffen zijn nodig voor haast alle processen in het lichaam en gaat tot op celniveau.

Toch laten sommige honden hun vlees staan wanneer je het avondeten voor ze neerzet. Reden hiervoor is dat vlees op zich geen smaak heeft. Honden houden er vaak ook van om iets met een smaakje te eten. Daarnaast zijn er ook honden die bijna alles eten wat jij als baasje ook zou eten. Dit komt weer neer op het empathische van een hond. Ze vertrouwen jou en zien dat jij het ook eet.

Omega-3 vetzuren zijn daarbij echte superfoods voor jouw hond. Voor diverse dingen in het lichaam heeft dit veel voordelen. Denk hierbij aan een sterk immuunsysteem, soepele gewrichten, een gezond brein en een mooie en gezonde vacht. Je zou je hond het beste dagelijks omega-3 kunnen geven. Dit hoeft niet altijd in de vorm van vis. Je kan er namelijk voor kiezen om visolie door de voeding te doen met bijvoorbeeld het avondmaal.

Ga voor voeding met smaak

Wat honden écht lekker vinden is iets waar smaak aan zit. Honden zijn uiteindelijk geen dieren die maar alles eten wat voorgeschoteld krijgen. Sommige vruchten of groenten eten honden bijvoorbeeld niet. Ze proberen het wel en nemen het in hun mond, maar spugen het al gauw weer uit. Wat honden vaak lekker vinden is nat voer. Nadeel hiervan is alleen dat veel voedingsstoffen verloren zijn gegaan tijdens het bereidingsproces. Het natte voer wordt namelijk heel erg verhit, waardoor de verschillende voedingsstoffen verloren gaan. Wat je hiervoor dus het beste kunt doen is zelf koken voor je hond. Bij Honden Informatie raden we aan om eens in de week een goede hoeveelheid voor te bereiden, zodat je er de rest van de week mee kunt doen. Zorg dat er genoeg groenten in verwerkt is en voeg pens, kippenharten of ander vlees toe. Eventueel kun je iets als rijst toevoegen, maar niet te veel. Verdeel dit vervolgens over verschillende zakjes of bakjes en vries het in. Zo kun je iedere dag een zakje gebruiken voor het avondeten. Uit deze voeding kan je hond namelijk het meeste voedingsstoffen halen en hiervan weet je zeker dat het goed is, want je hebt het tenslotte zelf gemaakt!

Wat honden verder lekker en fijn vinden, is om ergens op te kauwen. Daarom zijn gedroogde varkensoren of dental sticks goede tussendoortjes voor je hond. Met een varkensoor is je hond ook even bezig. Naast dat het dus lekker is, is het ook een goede bezigheid voor je hond. Dental sticks zijn daarnaast, zoals het woord al verklapt, goed voor de tanden van je hond. Door op de dentasticks te kauwen, blijven de tanden met het tandvlees gezond en schoon. Op die manier onderhoud je dus ook de hygiëne van je hond!

Let op het gewicht van je hond

wat honden ook lekker vinden om te eten, uiteindelijk is het altijd belangrijk dat goed in de gaten houdt dat je jouw hond niet te veel eten geeft waardoor hij te dik wordt. Zorg dat je dus een goede verhouding eten geeft op een dag. Voor honden geldt hetzelfde als bij mensen; de hoeveelheid calorieën die een hond binnenkrijgt moet niet veel meer zijn dan de hoeveelheid calorieën die een hond verbrandt. Je kan je hond dus wel goed te eten geven, maar zorg er dan ook voor dat je genoeg met hem beweegt. Ga naar het strand, bos of weiland en laat je hond lekker rondrennen en spelen. Zo verbranden ze weer meer calorieën en houd je hun voeding in evenwicht met de verbranding.